Фют

Основният огледален сайт на FreeBSD за България – bg.FreeBSD.org известен още като Фют вече две години изпълнява своята основна мисия – да разпространява FreeBSD до всички интересуващи се от тази операционна система.
Използвам случай да благодаря на СУ "Климент Охридски" за гостоприемството, на колегите си и всички, които ни подкрепят през това време.
В началото беше трудно и стръмно. Но всички ние направихме едно малко геройство и доказахме, че общността може да създаде и подържа сама огледален сървър на значим проект като FreeBSD. Не беше лесно, но никога не сме имали илюзията, че ще бъде. Благодарение на вярата си, оправдахме доверието гласувано ни от хората подкрепили ни първоначално, както и нашето лично, че можем.
Създадохме стабилен сървър, която с минимални намеси служи вярно на всички.
Както знаете, подръжката на сървъри изисква средства и нашият проект не е изключение. Дисковият масив, с който разполагаме в момента ще бъде изчерпан най-късно през пролетта на 2008. За да избегнем неприятни моменти с изчерпване на мястото, решихме че е време да обновим конфигурацията на Фют с дисков контролер Areca 1120 PCI-X и 2.5TB SATA дискове – 5 броя по 500GB.
Общата цена на обновяването на дисковия масив е 2200 лева с ДДС, като в тях влизат и разходите по курсови разлики и административно обслужване на проекта от страна на нашия партньор Фондация "Отворени Проекти".

Банковата сметка, по която можете да преведете своето дарение в подкрепа на Фют е:

Бенефициент: Фондация "Отворени проекти"

Банкова сметка

IBAN: BG98 FINV 9150 12BG N0FM QV
BIC: FINVBGSF

Пояснения:

1.Няма буква O в номера на сметката. Това са нули (0)
2.IBAN - International Bank Account Number
3.BIC - Bank Identification Code
В полето "Основание за превод" слагайте кода на проекта "Проект 02-03", за да може служителите на Фондацията да знаят, че е предназначен за нас.
Ако желаете да не се разгласява вашето име в края на кампанията, освен основанието "Проект 02-03" напишете и "Анонимен".
В случай, че желаете да дарите лично - по време на OpenFest (27 и 28 октомври 2007г.) ще бъдат събирани средства на масичката с надпис "bg.FreeBSD.org". Ще бъда там и ако имате желание можете да бъде включен като анонимен или явен дарител с пълното си име/псевдоним.
Подробностите по кампанията ще бъдат публикувани на сайтовете на Фондация "Отворени Проекти" - http://openprojectsfoundation.org/ и страничката на Фют – http://fyut.bg.FreeBSD.org .
Ако имате междувременно въпроси – можете да ни пишете на hostmaster@FreeBSD.org .

Благодаря Ви предварително за подкрепата.

С уважение,

Димитър Василев,
администратор на bg.FreeBSD.org